Za malene kreativce Kid's Jungle tim svakodnevno osmišljava nove edukativne, kreativne i sportske radionice. Predstavljamo ideje koje ćete u djelo lako sprovesti u vlastitom domu, uz detaljna objašnjenja korak po korak. Crtat ćemo, bojati, čitati, izrađivati razne ukrasne i korisne predmete, zaigrati društvene igre, odraditi sportske izazove i pritom se odlično zabaviti. Tek ponešto široko dostupnog materijala, dobra volja i mašta sve su što vam je potrebno za krenuti!

Radionice i aktivnosti koncipiramo tako da kod djece potiču radoznalost i zanimanje za određene aktivnosti – aktivni rad tijela, uma i mašte mališana naš su prioritet.

Razvijte jedra u vlastitom domu

Ako ste se ovog ljeta zatekli na našoj lijepoj obali, sigurno su vam se u vidokrugu našle prekrasne jedrilice koje mirno plove prema horizontu. Jedrenje je vještina koju nije jednostavno svladati, ali to ne znači da jedra ne možete razviti u vlastitom domu te u mašti otploviti negdje daleko, gdje god poželite.

Sve što vam je potrebno za izraditi jedrilicu jest nekoliko plutenih čepova, malo konopa, ukosnica ili drveni štapić, kolaž papir, kamenčići s plaže, škare, ljepilo i staklenka.

Dva plutena čepa povežite konopom, a između njih kao jarbol postavite ukosnicu ili drveni štapić. Od kolaž papira izradite jedro koje ćete zalijepiti na jarbol i jedrilica je spremna.

Preostaje još jedino staklenku napuniti prikupljenim kamenčićima i vodom te smisliti priču o svom putovanju. Ako ste u mogućnosti, pokušajte svoju jedrilicu pustiti na obali mora ili jezera, ali ne zaboravite na čuvanje prirode i kada ste gotovi s igrom ne ostavljajte jedrilicu za sobom.

Izradi svoju kraljicu lutaka

Znate li tko nosi titulu kraljice lutaka? Jedna od najkompleksnijih kazališnih lutaka, lutka na koncu ili marioneta, ponosni je vlasnik te titule. To su lutke kojima se upravlja odozgo, pomoću konaca ili žičica koje vode do svih ekstremiteta i ostalih važnih dijelova lutke. Čak i jednostavna marioneta može imati devet žičica – po jednu za svaku nogu, ruku, glavu, trup… Za posebne, specijalne pokrete, broj žičica se može udvostručiti, pa čak i utrostručiti.

Iako je upravljanje marionetom složena vještina, mi smo se odvažili napraviti vlastitu, jednostavnu, marionetu i „oživjeti je“. Pripremili smo kartonske tuljce, kolaž papir, bojice, umjetne oči, drvene štapiće, vunu, škare i ljepilo.

Kartonske smo tuljce obukli u kolaž papir, dodali umjetne oči, od kolaž papira izradili uši, noge i rep, vunom povezali lutku i drvene štapiće za upravljanje.

Slatki magarac spreman je za igranje! Kada izbrusimo vještinu upravljanja marionetom, u našem slučaju s dva konca, zasigurno ćemo pokušati izraditi i kompleksniju.