Za malene kreativce, Kid's Jungle tim svakodnevno osmišljava nove kreativne i sportske radionice kojima mogu kvalitetno ispuniti vrijeme kod kuće, naravno, nakon što odrade sve školske obveze. Crtat ćemo, bojati, čitati, izrađivati razne ukrasne i korisne predmete, zaigrati društvene igre, odraditi razne sportske izazove i pritom se odlično zabaviti!

Radionice i aktivnosti koncipiramo na način da kod djece potiču radoznalost i zanimanje za određene aktivnosti – aktivni rad tijela, uma i mašte mališana, naš su prioritet. Ako želite da i vaš rad objavimo na našim stranicama te tako inspiriramo mnoge mališane da nam se pridruže u odgovornoj zabavi, pozivamo vas da nam pošaljete fotografije svojih kućnih uradaka na adresu p.simic@cc-real.com, a najbolje ćemo nagraditi.

Prisjetite se nekih od prijašnjih radionica...

Igrali smo društvenu igru za cijelu obitelj i pritom se ludo zabavili!

KARTICE S PITANJIMA: Biste li radije?

  

Domaći plastelin bio je pravi hit u kuhinjama malih kreativaca. Ne zaboravite prepisati RECEPT u njihovu kuharicu!

Vježbali smo mozak uz divne mozgalice autorice Anite Malašić, ali i tijelo uz Tobijev sportski izazov.

Križaljke
Labirinti

  

Tobijeva kocka aktivnosti – osnovne vježbe
Tobijeva kocka aktivnosti – napredne vježbe
Tobijeva kocka aktivnosti – broj ponavljanja i vremensko ograničenje

Napravili smo kolač u šalici od svega nekoliko namirnica, a vlastiti dom pretvorili u pravi pravcati filmski set.


 

Igra za sve generacije

Ovih nas je dana uhvatila nostalgija za djetinjstvom. Razgovarali smo o popularnim igrama koje smo igrali kao klinci i prisjetili se jedne uz koju smo provodili sate tražeći baš onu idealnu kombinaciju koja donosi pobjedu. To je igra koju nikada nismo prerasli i iskreno da vam kažemo, i danas volimo zaigrati – križić kružić!

Iako je za zabavu dovoljan tek list papira i olovka za nacrtati polje 3x3 u koje ćemo upisivati križiće i kružiće, donosimo vam ideju kako izraditi skroz ozbiljnu društvenu igru križić kružić. Kolaž papir, tanjuri od kartona, škare, ljepilo i pik traka materijali su koji će vam trebati za izradu.

 

Od kolaž papira izrežite znakove X (križić) i O (kružić) i zalijepite ih na poleđinu tanjura. Bit će dovoljno izraditi pet križića i pet kružića. Dogovorite s ukućanima mjesto na kojem ćete uz pomoć pik trake napraviti polje za igru 3x3, pazeći pritom da polja budu dovoljno velika da u njega stanu tanjuri sa znakovima.

U rukavu imamo spremnu još jednu pomalo zaboravljenu igru koju možete napraviti u velikom izdanju i koju može zaigrati cijela obitelj – domino. Domino kocke koje smo mi zamislili nisu klasične kocke s brojevima, već smo se zaigrali s oblicima i teksturama. Predlažemo tvrdi kolaž papir koji će predstavljati pravokutnu domino pločicu, kolaž papirom ili debljim flomasterom lako ćete pločicu podijeliti na dva kvadrata, a kvadrate možete ispuniti geometrijskim likovima izrađenim od kolaža raznih boja i oblika, pom ponima ili pak pužićima, rižom, Lego kockicama… Ma što god vam padne na pamet!

Pravila su jednostavna – svaki igrač neka na početku uzme jednak broj domino pločica, međusobno dogovorite koji će igrač krenuti prvi i zabavite se pokušavajući složiti parove. Igrač koji prvi potroši sve domino pločice odnosi pobjedu i prepušta suigraču prednost prvog poteza u idućoj partiji.

Sretno, navijamo za vas!